Terug

  • Voor 23:59 besteld, morgen bezorgd!
  • TIJDELIJK 50% EXTRA KORTING: GEBRUIK CODE 50ACTIE (invullen tijdens bestellen)
  • Bekend van radio en tv

Kapla (1)

Filters

Kapla

Kapla

Als er één merk bekend om het gebruik van hout mag staan, dan is het Kapla wel, eveneens bekend als ‘Ka-bouter Pla-nkjes’. Dit Nederlandse speelgoedmerk kent dan ook een bijzondere geschiedenis die nét even anders dan anders is. En dat verhaal? Dat begint met kunsthistoricus Tom van der Bruggen. In 1985, toen hij net naar Frankrijk verhuisde, ontstond voor hem het idee om een blokje te ontwerpen waarmee hij een kasteel op schaal kon bouwen. Dat het idee goed bleek te zijn, bleek wel uit de later volgende successen.

Hedendaags is dit houten speelgoed dan ook vooral populair onder kinderen, voornamelijk door het educatieve gehalte. Wat Kapla bijzonder maakt, is dat elk plankje een gelijke grootte heeft: hierdoor is er geen sprake van één specifiek onderdeeltje.

Dit duurzame, houten speelgoed van hoge kwaliteit heeft dan ook een zeer educatieve kant, want kinderen leren meerdere ontwikkelingspunten van zichzelf te stimuleren, zoals de fijne motoriek voor het bouwen, het krijgen van -bouwkundig- inzicht, maar ook het voeden van de creativiteit rond hun eigen ontwerpen. Is jouw zoon of dochtertje een echte bouwer of een nu al een ware architect? Laat hem of haar dan kennis maken met het houten speelgoed van Kapla.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box